Nytt racingformat i Americas cup world series 2012-2013!

Till nästa säsong i Americas Cup World Series kommer man att göra en del ändringar i tävlingsformatet. Det kommer precis som denna säsongen att bestå av både matchrading och fleetracing men för att ta sig till matchracingsemifinal måste man vara bland de fyra bästa i kvalserien som består av både matchracing och fleetracing. Sista dagen av tävlingen körs en fleetrace final med alla båtar där vinnaren av det racet tar hem fleetracebucklan.

Så här kommer alltså en ACWS vecka se ut:

Onsdag: Matchracing(ger poäng till kvalserien i för matchracingsen)

Torsdag: 2 st fleetrace(ger poäng till kvalserien i för matchracingsen)

Fredag: 2 st fleetrace(ger poäng till kvalserien i för matchracingsen)

Lördag: 2 st fleetrace(ger poäng till kvalserien i för matchracingsen)

Söndag:Semifinal och final i matchracingen för de fyra bästa i kvalserien. Superfinal fleetrace där vinnaren av racet tar hem fleetracing bucklan.

Kanske kommer detta innebära att vi inte får se svenska Artemis vinna matchracing finalerna under den kommande säsongen då de har haft stora problem med fleetracingen. Under förra säsongen var fleetracingenresultaten underlag för seedningför matchracingen, då gick artemis ofta från att varit seedade i botten, till att sen vinna finalen. För hoppningsvis för Terry Hutchington och gubbarna ordning på framförallt starterna och kan vara med och slåss i täten även med fler än två båtar på linjen.

Top