Nyheter på båtmarknaden (video)

Det är ingen hemlighet att vi älskar båtar. Här tar vi en snabb titt på ett gäng nya modeller från Hanse samt Fareast 19R (klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida för fler bilder). Kanske något för dig?


FAREAST 19R

Fareast 19R är den senaste modellen i båttillverkarens R-linje. Konceptet är helt och hållet baserat på de äldre syskonen varav 28R är den mest kända i Sverige. 28R har på kort tid vuxit till att locka ett 10-tal båtar till mästerskapen och nästa år seglar man sitt första SM. 19R är i princip en 28R fast mindre. Den karaktäristiska negativa fören har fått hänga med liksom det infällbara peket, den breda akterspegel och det lättjusterade backstaget. Liksom alla Fareasts modeller är skrovet en vakuuminjicerad sandwichkonstruktion. Rodret och den lyftbara kölen är tillverkade i kolfiber, samt bulben i bly. Utrustningen på däck och riggutrustningen kommer från svenska Seldén, Harken och Spinlock. Den 19R är en snabb båt för sin storlek med fina seglingsegenskaper. Den är främst tänkt som instegsbåt för klubbar och seglarskolor (där den förhållandevis stora sittbrunnen kommer väl till pass) men också som ren nöjesbåt. Den är designad för tre personer men kan lätt hanteras av två vuxna, alternativt fyra ungdomar. Båten är vidare lätt att bogsera och kan sjösättas vid ramp. Priset ligger på 19800 USD och inkluderar en segelgarderob med storsegel, fock och gennaker. Erfarenheterna från 28R pekar på en ganska bra pris per galet härlig undanvindssurf. Mer information hittar du på www.nordicyachts.se som är svensk återförsäljare.

SPECIFIKATIONER

Längd: 5,91 m

Vattenlinje: 5,65 m

Bredd: 2,22 m

Djupgående: 1,20 m

Deplacement: 650 kg

Segelyta kryss: 22 m²

Segelyta undanvind: 42 m²

Genua: 64 m²

HANSE 348, 388, 418, 548

HANSE 348, 388, 418, 548

Under sommaren som gått har Hanse Yachts presenterat fyra nya modeller; 348, 388, 418, 548, som tillsammans skall markera en ny epok för den tyska båttillverkaren och bana väg för dess framtid mot snabbare, bekvämare och lyxigare båtar samt båtar som är än mer tillgängliga och användarvänliga än dagens diton. Under designarbetet har man utgått från det antika Greklands fyra elementen. Elden har fått symbolisera sol och ljus. Man har på alla sätt och vis försökt ta till vara på det naturliga ljuset exempelvis genom stora skrovfönster samt skylights i badrummen. Båtens undervattenkropp (hydrodynamiken) är signerad Judel/Vrolijk & Co och symboliseras av elementet vatten. Här lyfter Hanse nyheter som det förbalanserade rodret och den smala L-kölen. Elementet luft symboliserar båtens kraftkälla i form av rigg och segelgarderob som är högre respektive större samt mer kraftfull än vad vi sett på tidigare modeller. Jord har fått symbolisera hemmet. Sommartid skall båten vara familjens hem och en plats för återhämtning och umgänge. Den skall erbjuda hög komfort och modern interiör (Roseo Design) både vad gäller funktion och stil. Vi tycker det är riktigt kul att se en båtbransch med lekfulla visioner och ser fram emot lanseringarna. Mer information hittar du på www.bohusyachts.se som är svensk återförsäljare.

Top