Nyhet: Wally Yachts "Tango"

Tango är namnet på den senaste båten i Wally100 serien och är den fjärde båten i sin klass. Den blev presenterad som planerat, den 26e september 2017. I början av augusti sjösattes båten i Ponente, Italien och har precis levererats till sin ägare.


Efter att ha testseglat Tango säger Wallys grundare och ordförande, Luca Bassani: ”Jag seglade med Tango i 3-4 m/s och den visade sig prestera väldigt bra även i de lätta vindarna. På rodret känns den som en mycket mindre, välbalanserad, snabb båt. Det är verkligen en riktig Wally!”

Tango kommer att debutera på Les Voiles de Saint Tropez i Wally klassen från 30e september till 8e oktober.

Båten är 30,48 meter lång, har plats för sex personer och har ett matbord för tio personer. Interiören består av en mainlounge i aktern, motorrum och service center områden, och hela fören är reserverad för gäster. Hela båten är lyxigt inredd för maximal komfort när man cruisar.

Båten är utrustad med en motor på 300 hästkrafter som garanterar att båten alltid gör 11 knop när du inte har satt segel. Hela båten kan styras med hjälp av en display tack vare Wallys automatiska system.

Designer av mästerverket är Mark Mills på Mills Design, interiören är designad av Pininfarina och konstruktionsteknologin har Persico Marine stått för.

Mills säger såhär om projektet: ”Vi har utvecklat ett radikalt projekt som kombinerar en stilren design med en originell design av interiören. Tango är vårt största och mest innovativa projekt någonsin.”

Fler Wally båtar:

Wally W130 till salu: http://www.searchmagazine.se/News/view/9517

Galateia: http://www.searchmagazine.se/News/view/9646

Top