Nyhet: Ker 46+

Nu är McConaghy Boats nyaste skapelse här; Ker46+. 


För fyra år sedan släppte McConaghy Boats Ker46, som blev en succé. Fyra båtar byggdes och dess meritlista innehöll bland annat vinster i Sydney to Hobart race. Nu är uppföljaren här.

Nya Ker46+ som nu går att beställa ska ersätta Ker46 som deras semi-costum båt i dess storleksklass. Den är designad av Jason Ker och mycket av grunderna kommer från Ker40+ där man gjorde extremt mycket forskning för att komma fram till rätt design. En 46 fot lång kölbåt som väger 5,5 ton är tämligen imonerande!

Form och koncept:

Ker46+ är betydligt lättare än dess föregångare, men dess styva skrov gör att den kommer att gå fort även på kryss och halvvind. Skrovformen är summan av omfattande tester av beräkningsströmningsdynamik. Processen har också gynnats av data och feedback från tidigare projekt.


Struktur:

Konstruktionen är gjord av pre-preg kolfiber och noga utvalda skum vilket har lett till stora viktbesparingar gentemot Ker46.

Supportstrukturen runt masten och kölen är byggda i autoklav i maskinbearbetade aluminium-former för att få pålitlighet och noggrannhet.

Bihang:

En omfattande optimering av kölformen, vilket har lett till märkbara vinster i vattenmotstånd på länsen, utan att tappa rätande moment på kryssen.


KER46+ SPECIFIKATIONER

​

Totallängd: 13.68m

Bredd: 4.37m

Djupgående: 3.30m

Vikt: 5,500kg

​

SEGELPLAN

P (längd bom till toppen av masten): 18.8m

E (längd på bom): 6.22m

J (längd från förstag till mast): 5.41m

​

GENERELLT

Motor: 40hk

Bensintank: 61L

Vattentank: 2 x 50L

PRIS: 660.000 USD

​

Välj din egna färg.

Det bästa av allt? Den går att beställa till Sverige av den svenska återförsäljaren Johan Delin. Kontakta honom på johan@mcconaghyboats.se för mer info.

Top