Nyhet från Bavaria - C46

Bavaria Yachts kompletterar sin C-LINE med ytterligare en båt 2023; Bavaria C46. Liksom samtliga C-LINE-modeller är C46 resultatet av ett samarbete mellan Bavarias egna utvecklingsteam och Cossutti Yacht Design.

Efter modellerna C57, C45, C50, C38 och C42 är det nu dags för nästa samarbete mellan Bavaria och Cossutti; C46. Modellen är en vidareutveckling av serien - exteriört och interiört. Bland annat nämns "nya standarder" när det kommer till utrymme, seglingsegenskaper och innovativa lösningar.

Exteriör design av Bavaria C46. Foto: www.cossutti.it

Bavaria C46 riktar sig till en lika bred målgrupp som olika typer av segling. Båten lämpar sig för avslappnad och säker segling med en liten besättning, segling solo eller cruising med en större besättning med sportambitioner. Båten har sex vinschpositioner, långt över 100 kvadratmeter segelyta samt Gennaker och Code 0. Som alltid ingår vissa saker i grundpaketet, medan andra återfinns i tillvalslistan.

En annan detalj som lyfts är närheten, och den enkla tillgången, till vattnet. Bland annat skriver Cossutti att det går lätt och snabbt att ta ett dopp från den mycket rymliga sittbrunnen, solstolarna på fördäcket eller efter en avkopplande stund på den stora badplattformen. Tyngre utrustning förvaras alltid inom räckhåll i speciellt utformade boxar för bästa komfort.

Man säger vidare att erfarenheterna från årtionden av kustnära cruising och långfärdsseglingar står som grund för de smarta lösningarna ombord. Som kund kan man välja mellan en mängd utformningar; allt från 3 till 5 hytter. Man kan också få ett separat rum som kan användas till förvaring, arbetsrum eller verkstad, beroende på behov. En komplett navigationsstation är obligatorisk.

TEKNISK DATA

Längd: 14,86 m
Skrov: 13,95 m
Vattenlinje: 13,315 m
Bredd: 4,700 m
Djupgående (max): 2,30 m
Segelarea: 125 kvm

Fler detaljer om båten kommer att avslöjas i samband med Boot 2023. Strax därefter kommer båten sjösättas för första gången. Mer om modellen hittar du på www.cossutti.it.

Interiör design av Bavaria C46. Foto: www.cossutti.it

Top