Nya svenska mästare i Laserklasserna

I helgen seglade SM i Laser i Kullavik och det var fina vindar och glada miner.

På lördagen var det till en början svag vind och de flesta hoppades på sjöbris. Tillslut kom vinden och det blåste mellan 3-5 m/s. Sammanlagt över 100 båtar hade tagit sig till Kullavik för att göra upp om guldet och även seglare från Norge kom för att raca. 

Vinnare i Laser Standard blev Emil Bengtsson som tagit det lite lugnt på seglingsfronten och däremot ökat fysträningen. Det har tydligen gett resultat och han är minst sagt överlycklig, titta bara på den här glädjevolten!

Tvåa blev hans träningspartner ockskå från GKSS Albin Gipperth och trea Wilhelm Kark KSSS.

Vinnare i Laser Radial Killr blev totalt Uffe Tomasgaard från Norge men SM guldet tog Oscar Lundqvist från GKSS. Silver tog Olle Lindbom och brons Lucas Bergström båda från GKSS.

SM guldet i Laser Radial Tjej gick till Liv Gyllfors från KSSS med samma poäng som andraplatstagaren Amalie Wang från Norge (som inte kan ta emot svenska medaljer). Tvåa blev Julia Henriksson från GKSS och trea Tindra Forssén KSSS.

Sist men inte minst har vi en vinnare i Laser 4.7 som är Rasmus Granzin från KSSS som följt av Calle Lindbom GKSS knep andraplatsen. Trea blev Albert Norlén från KSSS. Roligt att seglarna är jämna med bara två poäng som skiljer de åt resultatmässigt.

För mer resultat besök www.idrottonline.se/KullaviksKKK-Segling.

Top