Nya matchracingrankingen ute - Anna Östling tillbaka som världsetta!

Häromdagen släpptes den senaste matchracingrankingen. På damsidan har Anna Kjellberg återtagit sin position som världsetta. Team Anna går hon om danska Camilla Ulrikkeholm som inte längre får räkna några av sina bästa resultat från 2013. Rankingen fungerar som ett rullande 24-månaderssystem där totalt 8 resultat räknas in, de 4 bästa från de senaste 12 månaderna och de 4 bästa från de 12 månaderna innan dess.

På herrsidan återtar Taylor Canfield förstaplatsen och petar därmed ner Ian Williams till en andraplats. De båda har tillsammans delat på placering 1 dem emelllan sedan 2012, och nu då senast till Canfields fördel efter hans vinst i Congessional Cup. Schweizaren Eric Monnin noterar personbästa med sin klättring till tredje plats på rankingen.

På damtouren väntar nu VM i Middelfart, Danmark som nästa event. I toppen av herrklassen laddar många team som bäst upp för Stena Match Cup Sweden på Marstrand. Där kommer vi även få se Team Anna som nyligen tog en kvalplats till tävlingen. Kan Östling och resten av besättningen ge herrarna en match på Marstrand finns chans att samla ihop ytterligare värdefulla poäng till världsrankingen. 

Läs mer här och spana in hela rankingen för herrar och damer här:

Top