Nya bilder på Vestas visar att incidenten kan ha varit värre än vad man tidigare trott

Endast 30 sjömil från mål på etappen från Melbourne till Hongkong kolliderade Vestas 11th Hour med en fiskebåt. En fiskare gick mycket tragiskt bort i samband med incidenten.

Båten blev såpass skadad att den var tvungen att skeppas ner till Auckland för reparation. Laget missar därmed den pågående etappen från Hongkong till just Auckland. 

På grund av den strikta entypsregeln håller en ny för på att byggas i Persico Merine i Italien från redan befintliga formar. Målet är att ha båten redo till den sjunde etappen från Auckland till Itajaì, Brasilien.

Trackern visar att de seglade i 20-23 knop mitt i natten. Vattnet är oerhört trafikerat utanfär Hongkong och de såg inte fiskebåten. Mycket mer information om incidenten än så har vi inte fått. De bilderna vi har fått se visade bara ett hål i babordssidan av skrovet:

Men nu har nya bilder dykt om som visar på ännu större skador, och som förmodligen förklarar varför fiskebåten sjönk. Vestas måste ha kört rakt över fiskebåten. Kolla in dessa bilder från båtvarvet i Auckland:

Ställning i VOR etapp 6: Länk till trackern.

Top