Ny satsning på ung seglartalang

18-åriga Julia Carlsson började segla redan som åttaåring, då i optimistjollen. Numera tävlar hon med sin Laser Radial och har bland annat vunnit guld i ISAF Youth World Championship 2012. Framgångarna fortsätter och Julia ingår nu ett samarbete med revisions- och rådgivningsbyrån BDO. Därmed utgör hon tillsammans med två andra unga talanger Team BDO.

Samarbetet med BDO öppnar många möjligheter för Julia som nu kan segla mer och åka på fler internationella tävlingar. Det innebär även att hon kan ta sig in i en ny klass, tvåmannabåten 49er. Vidare ser hon också möjligheten att tävla i 49er FX och siktet är inställt på OS-guld.

- Det känns jättebra. Jag kommer att fortsätta tävla med min Laser, men nu kan jag ägna mer tid åt min 49er FX. Tack vare samarbetet med BDO har jag möjlighet att träna mer, vilket gör att jag har chansen att ta mig till OS och förhoppningsvis nå guldet, säger Julia.

Team BDO är ett samarbete mellan BDO och tre unga talanger som satsar hårt för att nå sina högt uppsatta mål. Julia Carlsson ingår i Team BDO tillsammans med simmerskan Louise Hansson och golfaren Camilla Lennarth. På BDO ser man fram emot att följa Julias och Team BDO:s satsning och framtida utveckling.

- Julia är verksam inom en sport där såväl prestation, kunskap och erfarenhet är avgörande. Det har vi gemensamt. Det enda som egentligen skiljer oss åt är våtdräkten och seglet. Det känns därför jättekul att Julia vill bli en ambassadör för BDO, säger Carl-Johan Kjellman, VD på BDO.

Top