Ny kolfibermast till Laser

Laser får en ny uppgradering och inte en liten sådan utan en ny toppmast i kolfiber. 


PSA, Perfomance Sailingcraft Australia meddelande igår på deras hemsida att man nu kan förbeställa den nya toppmasten och den första leveransen sker 1 februari. Från Laser Persomance i Europa kommer toppmasten att vara tillgänglig i april 2017. 

Nyheten om den nya toppmasten är ännu inte publicerad hos Internationella Laser Förbundet men rykten säger att beslutet togs förra veckan. För den som är sugen på den nya toppmasten kostar den hos PSA Sailing, som är Laser tillverkare i Australien,  $100.00.  Masterna från Europa har ännu inget pris. 

En mätningsman i Laser klassen, Jean-Luc Michon, säger i ett inlägg på Facebook att masten ska ha liknande karaktär som den tidigare i aluminium. Däremot kommer den inte böjas på samma sätt efter seglingen utan då istället vara rak. Toppmasterna i aluminium böjs efter segling och vi ser ofta Laser-seglare stå och försöka böja tillbaka masten rak igen. 

Mer information om den nya masten och beställningen finns på www.psasailing.com.au/shop/laser/spars/laser-carbon-top-section-pre-order

Top