Ny båt: Moana M35' WRC

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på nya Moana M35’ WRC, en shorthanded racer för kustnära tävlingar och kappsegling offshore, lite som en Figaro 3.

Moana M35’ WRC är utvecklad med kappsegling offshore i åtanke och kan optimeras för rådande mätregler och klasser. Båten har en snabb skrovform och djup köl som ger god stabilitet. Både svängköl och foils finns i tillvalslistan. Den har vattenballast och roterande peke i flera olika format, crash box fram och vattentätt skott framför rodren. Rodret är monterat på akterspegel och utformat för att enkelt kunna bytas till sjöss vid behov.

Båten kan seglas short handed och med besättning. Den kommer i tre utföranden. Race Base riktar sig till seglare som tänker använda båten för både racing och cruising. Den är anpassad för en besättning på fyra och kan optimeras för segling double handed och solo. Race Comfort-versionen är fortfarande kappseglingsorienterad, men utnyttjar mer skrovets längd för uppgraderat boende och komfort. Extreme-utförandet riktar sig till personer som önskar kappsegla på högsta nivå.

Teknisk data:
Längd: 10,66m
Vattenlinje: 10,01m
Bredd: 4,00m
Djupgåendet: 2,70m
Deplacement: 3000kg
Baspris: 220000€ exklusive VAT

Mer information om båten hittar du på www.moanashipyard.com.

Top