Nu startar Lilla Tjörn Runt

Lilla Tjörn Runt lockar jolleseglare som gått sin första seglarskola men också mer meriterade unga seglare och seglare med funktionshinder. Kappseglingen seglas runt Stenungsön fredagen den 16 augusti i optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva och Access-jolle. Seglingens längd är fem distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste. I år det 35:e upplagan av tävlingen.

- Det som är unikt med Lilla Tjörn Runt är att vi faktiskt kappseglar kring en ö och inte på en klassisk kryss-läns bana. Kappseglingen lockar många barn som seglar sin första kappsegling vilket verkligen visar vilken breddsegling det är, säger tävlingsledaren Anders Torén.

Alla kan segla Lilla Tjörn Runt

I startfältet finns seglare från klubbar från stora delar av landet, flera NM-seglare och andra seglare som ligger högt rankade i Sverige. I år deltar även sex spanska optimistjolleseglare från Real Club Náutico Torrevieja. 

Men det är inte alltid meriten som avgör vem som blir totalvinnare. Och det är en stor bedrift att vinna bland dem som seglare i den egna startgruppen. För i Lilla Tjörn Runt kan alla delta utifrån sin förmåga. Därför har vi även en startgrupp för barn och ungdomar med särskilda behov som deltar med access-jollar.

Vindriktningen avgör

I Lilla Tjörn Runt är deltagarna indelade i startgrupper efter vilken jolle de seglar, optimistseglarna är även indelade efter vilket år de är födda. Starten går utanför Stenungsunds Segelsällskaps klubbhus och seglas medsols eller motsols runt Stenungsön beroende på vindriktning. Första start går kl. 10:50 och därefter var 10:e minut. Efter seglingen sker prisutdelningen vid klubbhuset.

För att seglarna skall känna sig trygga finns ett stort antal säkerhetsbåtar. StSS egna funktionärsbåtar men även båtar från de deltagande klubbarna hjälper till.

Följ tävlingen här

Top