Nu finns HÖSTNUMRET att läsa ONLINE

Läs HÖSTNUMRET online på hemsidan och qiozk.se

På omslaget seglar bröderna Arvid och Oscar Claeson. Bilden är tagen i Stenungsund under SM och NM för F18. Bröderna seglade en av sina mer strapatsfyllda regattor och slutade på en hedrande femte plats. Scrolla ner för en kort kommentar från Arvid. Allt om mästerskapet kan du sedan läsa om i Search.

PRENUMERERA NU!

Innehåll Search Magazine #5(39)

I det här numret summerar vi America’s Cup och den gastkramande finalen mellan Emirates Team New Zealand och Oracle Team USA. Vi rapporterar från Stenungssund och F18-klassens SM och NM där distansseglingen Tjörn Runt var en del av mästerskapet. Vi fortsätter bekanta oss med spännande profiler inom segling genom serierna Coaches Corner och Girls Allowed. Den här gången möter vi KSSS Sportchef Björn Johansson och Annie Lush från UK som är en av sju officiellt uttagna tjejer i Team SCA. I väntan på nästa omgång av Volvo Ocean Race riktar vi blicken bakåt mot kampanjer och prestationer som utmärkt sig lite extra under årens gång. Vi knyter ihop säcken med framgångsrika Team North Sails Sportswear, kappseglar i Kroatien, stiftar bekantskap med nya trimaranen Dragonfly 32 Supreme och Dehler 34SV.

Dessutom bjuder vi på SSF:s egna sidor, prylar, galleri, atletyoga med Stina Albihn (något vi varmt rekommenderar) samt Joels krönika ”smart träning”. Martin Krite berättar om tappade kilon och fransk lagkultur i krönikan ”Tour de France”, Calle Hennix sammanfattar årets Multi Cup, Peter Gustafsson M32 Cup, Victor Västernäs konstaterar att vissa blåbär är inte att leka med och fotografen Dan Sjunnesson bjuder på vackra seglingsbilder i Portfolio. Vi avslutar som vanligt med trunks och sköna sidor bonusSURFING. Allt detta och lite till i Search’s AUTUMN issue.

Skön läsning önskar redaktionen. Och kom ihåg; passion rules!

Omslagsbilden: Arvid och Oscar Claeson, SWE 76, under F18 SM, NM och Tjörn Runt 2013. Foto Search Magazine

En kort sammanfattning av SM/NM i Stenungsund från Arvid Claeson

"Stenungsund visade sig från sin bästa sida med hårda sydvästliga vindar. Korta banor på ca 20 min och 38 båtar på startlinjen gav tät, spännande racing i Sveriges softaste men samtidigt snabbaste båtklass. Regattan inleddes med två dagar traditionell fleetracing men avgjordes något okonventionellt med Tjörn Runt, som inte fick räknas bort. F18-gänget fick äran att starta först på lördagmorgonen och racet inleddes stenhårt med 10 m/s kryss ut från start över Stigfjorden. Väl ute på havet möttes vi av monstervågor samtidigt som vår GPS dog vilket gjorde resan än mer spännande... Halvvind i 20 knop runt, mellan och även över ett antal bränningar gjorde att till och med rorsman stundtals fick upp pulsen. Raidsegling is the shit!


Sammanfattningsvis var årets mixade upplägg ett stort steg framåt för regattaformatet. För en som nyligen lämnat lasergrottan för ’the dark side’ går det att konstatera att banracing oftare bör kombineras med andra inslag, gärna raidsegling för att bredda seglingsupplevelsen. Att åka upp och ned på en kryss-länsbana eller ligga och vänta mellan racen är inte lika kul som att släppa sargen och bränna ut på havet... långt ut.


För vår del slutade regattan tyvärr med ett antal materialhaverier. Men till nästa år är vi tillbaka och siktar mot nya foilande höjder!"

Fakta om Search Magazine

Search Magazine grundades 2007 och är ett passionsdrivet livsstilsmagasin med segling i fokus.

Antal nummer per år: 6

Aktuellt nummer: 39

Tryckt upplaga: 10 000

Upplaga digitalt: ca 30 000

Devis: Passion Rules

Hemsida: www.searchmagazine.se

Facebook: facebook.com/SearchMagazineSegling

Twitter: twitter.com/SearchMagazine

Kontakter Search Magazine

Redaktionen anna@searchmagazine.se och danny@searchmagazine.se

Annonsering philip@searchmagazine.se

Top