Nu börjar laser VM i Mexico!

Idag börjar laser VM i Puerto Vallarta Mexico. Sverige har tre deltagare med på tävlingarna och den vi sätter störst hopp till är såklart europamästaren Jesper Stålheim.

Tävlingen seglas över sju dagar och tävlingen är den sista stora innan OS senare i år. För många nationer är detta det sista kvaltävlingen för Rio. För Sverige är Stålheim redan uttagen men i grannlandet Norge är det en spännande kamp mellan framför allt den rutinerade Kristian Ruth och den yngre Hermann Tomasgaard. Båda var i topp på EM inför sista dagen men Hermann hade en usel avslutning medan Kristian avslutade magnifikt och knep EM-silvret. Tomasgaard måste sannolikt triumfa Ruth silver för att bli aktuell. 

För Stålheim är tävlingen en chans att hitta tillbaka till formen igen och komma in med självförtroende till OS. Senaste världscupen i Hyere´s var inte till Jespers belåtenhet, där han drog på sig både gula och svarta flaggor.

Utöver Jesper deltar Marcus Magnunsson och Emil Bengtsson, två lovande seglare som i första hand ska sikta på att komma med till guldfinal. Tidigare har radial master VM och radial VM seglats på samma ort.

Följ tävlingarna här: Laser Worlds 2016

Top