Nordiska Kusträddardagen 5 maj 2018

Den 5 maj är det Nordiska Kusträddardagen. Det är Håll Sverige Rent och Kusträddarna som står bakom arrangemanget. Läs mer om det nedan.


Visste du att skräpet i havet kommer från land? Och visste du att havet håller på att drunkna i skräp? Den 5 maj samlas människor i hela Norden i en gemensam aktion för att rädda haven från skräp. Tillsammans vill vi uppmärksamma problemet med marin nedskräpning och visa på de negativa miljömässiga och ekonomiska konsekvenserna som skräpet orsakar. Vi och våra nordiska länder är omgivna av havet och vi är förenade av det. Det är vårt gemensamma hav och med våra gemensamma krafter kan vi rädda havet från skräpet. Var med den 5 maj!

Håll Sverige Rent finns på plats i Strömstad. Vi samlas vid norra hamnen i Strömstad klockan 10 och åker båt ut till Syd-Långö. Där plockar vi skräp och samlas sen för fika! Vi är tillbaka i Strömstad ca klockan 14. Eventet är kostnadsfritt och vi har med plockmaterial till alla skräpplockare.

Miljöräddningssläp från Sjöräddningssällskapet finns också på plats för att hjälpa oss ta hand om skräpet.

Välkomna!

Det finns många fler än oss som plockar skräp under våren. Här kan du se en karta över andra skräpplockningsaktiviteter.

Top