Ninja Sailing: Motivationen, var bor den?

Ninja Sailing är en efterlängtad blogg. Upphovsmannen Alexander Nuija, som var veckans junior tidigare i år, har äntligen börjat blogga. Att just denna blogg var efterlängtad bygger på Alexanders sällan skådade förmåga att se på livet från en annan synvinkel. Ninja har också gjort sig känd för att vara den laserseglare som tränar i särklass mest, var får han motivationen ifrån? I hans senaste bloggartikel avslöjar han var motivationen bor. Lägg till Ninja Sailing som favorit, du kommer inte att ångra dig! 


Motivationen, var bor den?

”Det var väl en synnerligen god jul?”. Det säger i alla fall Tyko Jonsson, jag kan klart hålla med om det uttalandet. Nu är snart skinkan uppäten och ångesten för all träning som för uteblivit under julhelgen har lite smått börjat gnaga, vilket kanske är positivt då man kan använda det som motivation. Idag kändes det lite jobbigt att ta sig iväg genom snön för att träna men jag är ändå glad att jag fick ett träningspass genomfört.


När det känns lite småsegt att släpa sig upp ur soffan krävs det att man har sina egna motivations-boost-knep. Jag anntar att alla har sina egna och att det är individuellt vad man taggar till av men jag har två som jag gärna delar med mig av. Det första är en liten videosnutt på youtube. Många har säkert redan sett den, när man drar igång den dyker en fotbollsspelare av amerikansk typ upp på den vita duken. Under tiden som denna framgångsrika (?) bolljagande kille tränar läses det ur högtalarna upp ett tal om hur man måste ge sig hän det man gör, vad det än är, om du vill lyckas.


Om det är någon som känner sig lite seg just idag så kolla videon nedan:

Mitt andra knep är att ägna träningens budord en tanke. Jag är lite osäker på vart de ursprungligen präntades ner och av vem. Om ett par år kommer förhoppningsvis sägnen påstå att det var en Ninja som kom knallandes ner för ett berg med budorden han fått av en gubbe sittandes i en båt, seglandes bland molnen. Vart än de kommer ifrån tycker jag att de kan vara värda att läsas igenom.


Träningens budord:

1: Du skall inga andra intressen hava jämte träningen.
2: En dag utan träning är en dag utan mening.
3: När du vilar tränar dina konkurrenter
4: Den som tycker träning är roligt, tränar för lite.
5: Träning är ett tillfälle att tävla.
6: Så länge du är seg kan du inte bli övertränad.
7: Det som inte dödar härdar.
8: Smärta är en förhöjd känsla av njutning
9: Många äro kallade, få äro utvalda.
10: Det finna många sätt at bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra på: TRÄNING.

Träna hårt i vinterkylan!

/Ninja

Utdrag från Alexanader Nuijas blogg blogg Ninjasailing

Top