Netflixfilm om Jessica Watsons soloäventyr

Jessica Watson var bara 16 år gammal när hon började sitt solo-äventyr, nonstop runt jorden och nu ska hennes äventyr bli Netflix film. 

2020 kom de första ryktena om en ny seglingsfilm på Netflix och nu två år senare börjar ryktena spridas igen. Filmen ska handla om 16-åriga Jessica Watson som 2010 blev den yngsta soloseglaren som seglat runt jorden nonstop.

Filmen kommer skrivas och regisseras av Sarah Spillane och produceras av Sunstar Entertainment. Tillsammans har de under en längre tid jobbat på att få fram en så verklig historia som möjligt trots att Watson sagt att det är okej att ändra lite i handlingen för att få en spännande film. Hon säger däremot i en intervju att hon inte tror det behövs så mycket mer spänning med tanke på de 10 meter höga vågor hon ibland seglade igenom. 

Filmen har än så länge inget premiärdatum och vi får tålmodigt vänta, men berättelsen om ett sådant här äventyr är ofta värt att vänta på. 

Tekniskt sett har Watsons resa inte registrerats som en fullständig världsomsegling då den inte uppfyllde 21600 sjömilskravet. 

Top