Nedräkningen har börjat - PBR-nytt juni

PBR-nytt juni, 2014


Hej Seglarvänner! Nu börjar det bli dags att detaljplanera och ladda batterierna inför racet – nedräkningen har börjat på allvar! Allt runt omkring tävlingen börjar ta form, och nu hoppas vi bara på riktigt, riktigt bra seglarväder!

Nu är det bara 2 veckor kvar till start och vi har 182 båtar anmälda på hemsidan. Det finns fortfarande några få platser kvar till maxtaket på 200 båtar. Så det börjar bli bråttom för er som fortfarande inte anmält er! Anmälningsvgiften är nu 600 SEK, och anmälan till Pantaenius Bohusracet 2014 sker på http://simplesignup.se/event/28491 senast 12 juni. Efteranmälan kan göras efter den 12 juni men senast 24 juni. Priset är då 700 kr.

DEHLER - OUR IDEA OF SAILING

Uddevalla Shorthanded regatta

Först av allt så kommer vi att ha en Tune Up regatta på torsdag em. Uddevalla Shorthanded regatta är gratis för alla som vill vara med. Anmälan sker till kappseglingar@outlook.com, senast den 25/6, skriv USR i mailet. Efteranmälan samma dag som racet via telefon, genom SMS till 070 1711367. Starten är kl 16:00 ute vid Rödön. Banan tar ca 2h att segla. Seglingsföreskrifter finns på www.bohusracet.se dagen innan racet. De 3 första båtarna får priser. Första pris är en övernattning för 2 på Hotell Bohusgården i Uddevalla. 

Trackingsystem

Seglingens trackingsystem blir som vanligt genom SMS rapportering vid ett antal rundningsplatser, men vi har också en frivillig på Endomondo. Det är ett gratis APP/program för Smartphones. Gå in på http://www.endomondo.com/event/8795596 och registrerar dig. Mer info om Endomondo hittar du på http://www.endomondo.com. Trackingsystemet är rekommenderat av Svenska Seglarförbundet. Detta upplägg gör att vi kan hålla nere anmälningsavgiften.

Säkerhet

Eftersom vi använder rundningsrapportering via SMS, så är naturligtvis en mobiltelefon ett måste att ha med sig ombord. Denna rapportering är inte enbart ett sätt att få fram hur ni ligger till utan även ett säkerhetssystem för att hålla koll på alla båtar. Skulle en rapportering utebli så drar vi igång en eftersökning efter den saknade båten. Kan vi inte komma i kontakt med båten efter flera försök så kan det leda till ett sjöräddningsuppdrag.

Läs också vår checklista på säkerhetsinstruktioner (http://vikenagir.se/bohusrace/?page_id=175) som vi kräver att ni skall uppfylla. Vi kommer att göra många stickprov under kvällen gällande säkerheten! Saknas det viktig utrustning kommer vi att följa upp så att detta ordnas innan start. Säkerheten tummar vi inte på, eller hur!?

Vad händer i Uddevalla denna vecka?

Varför inte passa på att komma till Uddevalla en dag eller två tidigare än planerat år? Missa till exempel inte Uddevallas populära Nattsudd, på torsdag den 26 juni - En härlig och otroligt populär kväll i Uddevalla centrum med mängder av aktiviteter och långöppet i alla butiker fram till kl. 22.00.Samtidigt som racet går av stapel, så drar även Cityfesten i Uddevalla igång! Det är Restaurang Harrys Backyard som står för underhållning och musik i sommarnatten – en stor fest på Harrys fantastiska bakgård den 27-28 juni. Kolla på www.vastsverige.com/sv/Uddevalla. Passa också på och gör ett besök i Bohusläns museum där det även finns restaurang.

Seglingsföreskrifter

Dessa kommer att delas ut vid registreringen.

Praktiskt Uddevalla (Startplats)

Under PBR veckan är det halva gästhamnsavgiften i Uddevalla fram till torsdag, och gästplatserna är gratis från och med torsdag i den inre hamnen. Kontakta Jerry hos Promarina om du vill ha hjälp.

Det finns el framdragen och toalett finns i gästhamnskontoret på södra sidan eller i Bohusläns museum på norra sidan. Restauranger och affärer finns i närheten.

Praktiskt Smögen (Målplats)

I Smögen tar Dockspot emot båtar i hamnen för förtöjning. Följ deras båt så blir du anvisad en plats. I Smögens fiskauktionslokaler finns den klassiska fisksoppan och en öl att köpa för kraftigt subventionerat pris. Ta med 40 kr så får du både mat och en öl samt ett härligt efter-seglingen-snack! Tänk på att det ofta är svårt med parkering i Smögen. Pelle P på Smögenbryggan har bra rabatt till samtliga deltagare under söndagen!

Program

Torsdag 26/6

- Uddevalla Shorthanded regatta start kl:16:00. Samling med båtarna utanför Rödön (start/målplats) där avprickning sker.

- Registreringen för Pantaenius Bohusracet sker inne i Bohusläns museum mellan kl 18:00 till 22:00. Här ska ni lämna försäkran om säkerhetsutrustning (bifogas detta PBR nytt) samt SRS-mätbrev/nummer om ni inte meddelat det innan.

- Grill och mingel kväll startar kl 19:00

Fredag 27/6

- Registreringen är öppen mellan kl 07:00 till 10:00 i Bohusläns museum

- Rorsmansmöte kl 09:00 Bohusläns museum samt för de som kommer senare kl 1300 vid klubbstugan Rödön. - Start klass 1 SRS 1,00-1,14 kl 11:00

- Start klass 2 SRS 1,15-1,19 - Start klass 3 SRS 1.20-1,24 - Start klass 4 SRS 1,25-1,29 - Start klass 5 SRS 1,30 -

- Start klass 6 Flerskrov.

Lördag 28/6

kl 12:00 kl 14:00 kl 15:00 kl 16:00 kl 16:10

- Målgång utanför Smögen där första båt beräknas komma mellan kl 15 och 1

- Mat och dryck serveras i Smögens fiskauktions (ovanför Göstas) lokaler hela kvällen - Resultaten uppdateras löpand

Söndag 29/6

- Prisutdelning beräknas ske kl 10 utanför Göstas Fisk o Skaldjur. Om många båtar är sena kan prisutdelningen ske senare.

Prisbordet

De tre första i varje klass får pokaler!

Totalsegraren: Vandringspris samt Chartervecka i medelhavet för 2 personer

Navigare Yachting

Robline

Hemtec

Hemtec

Pantaenius + Robline

Pantaenius

Kungshamns marininredning o Robline

Segraren Klass 6 Segraren Klass 5 Segraren Klass 4 Segraren Klass 3 Segraren Klass 2 Segraren Klass 1

North trimböcker + Förtöjningslineset Bombroms

Bombroms

Romflaskor + linor

Flytvästar + linor

Värdecheck Service + förtöjningslinor

Pris till bästa entypsbåt (om minst 3 startande)

Pris till bästa halvtonsbåt (om minst 3 startande)

Pris till bästa träskrovsbåt (om minst 3 startande)

Pris till bästa mixbesättning

Pris till bästa kvinnliga besättning

Pris till bästa ungdomsbesättning-<26 år (om minst 3 startande) Pris till bästa segelkupp

Var ser man seglingen bäst:

Hela fredagen bjuder på mycket att se från Byfjordens stränder och därefter kan seglingen följas från många platser längs kusten. Tävlande båtar kan lätt identifieras med sin nummerlapp i fören. Startlistor med all info finns på hemsidan. Starten: Rödön och passagen vid Sunninge sund.

Fredag em./kväll: Svanesund, Tjörnbron Fredag kväll: Åstol

Lördag gryning/morgon: Fjällbacka Lördag förmiddag: Strömstad

Lördag passerar fältet söderut genom Kosterfjorden, Fjällbackaskärgården, Sotefjorden Lördag kväll/natt till söndag målgång vid Smögens hamninlopp.

Söndag 1000 Prisutdelning, på kajen, Smögen

Tills vi ses – ha det riktigt gott! Med seglarhälsningar, Arrangörsgruppen hos Viken Ägir, SSVÄ

Nedan banskisser samt ankomstanmälan i form av pdf!

Top