Många lärdomar för syskonen Liljegren på UEM i 470

Hedvig och Hugo Liljegren har varit på ungdoms-EM i den nya OS-klassen 470 mixed. Syskonparet har bara seglat 470 i mindre än ett år efter att ha seglat 29er innan, men redan nu börjar det synas resultaten. I början av sommaren blev de 10:a på Kieler Woche och på UEM slutade de på 17:e plats.

Mer om Hedvig och Hugo Liljegren kan du läsa om i Veckans junior: Hedvig och Hugo Liljegren.

Vi hörde av oss för att kolla läget och det verkar som att Gdynia bjöd på tio riktigt fina dagar.

- Träningsdagarna bjöd på hård vind, men under hela regattan fick vi fina race i cirka 6-14 knops vind utifrån havet. Under veckan har vi samordnat oss med det norska 470-teamet, Julia och Emil, och haft Fredrik Fock som coach vilket har varit extremt givande och också väldigt roligt. Stort sett är vi nöjda med vår prestation och alla lärdomar vi tar med oss hem, men känner också att det finns mer att ge, berättar Hedvig.

Hedvig och Hugo Liljegren på ungdoms-EM i den nya OS-klassen 470 mixed. Foto: Int 470 Class

Att de är nya i båten och har mycket att utveckla är syskonen tydliga med, men de är också nöjda med hur utvecklingskurvan har sett ut hittills.

- Vi är nöjda och glada att vi redan efter några månader i 470-klassen känner att vi kan vara med och racea och emellanåt ligga i toppen av fältet och fightas. Det känns som att detta är en bra början på vår satsning och att vår utvecklingskurva är brant, beskriver Hedvig och fortsätter:

- I racen med svagast vind var det tydligt att de riktigt duktiga teamen har en fördel av hur bra manövrar (slag, gippar och rundningar) de gör. I ett så pass samlat fält som 470 blir detta väldigt betydande, och det är därför något vi vill förbättra innan U24-VM i slutet av sommaren. Som tur är, är manövrar något vi relativt enkelt kan träna på själva under sommaren.

Härnäst väntar dock en comeback i 29ern för Hugo och Hedvig, som blev fyra på VM i 29er förra året. Årets EM i 29er är på hemmaplan i Saltsjöbaden.

- Först ska vi få lite välförtjänt vila, efter det väntar träning och jobb. Sedan är det inte långt kvar till 29er-EM på KSSS och efter det U24-VM i Litauen.

Vi på Search önskar Hedvig och Hugo stort lycka till och kommer definitivt följa deras framfart.

Top