Mycket vind och sjö på svenska Påskträningsläger

För vissa var ett påskträningsläger i Gardasjön, Holland eller på Mallorca tillgängligt men långt ifrån för alla. Därför var det viktigt att det också fanns svenska påskträningsläger med hög kvalitet. Här skriver Svenska Seglarförbundet om Påsklägret i Hjuvik och Båstad.

Under årets påsklov genomfördess två stora träningsläger i Sverige med hög kvalitet för totalt drygt 200 jolleseglare!

Det ena lägret genomfördes i Hjuvik under arrangemang av Hjuviks BK för klasserna Optimist och E-jolle med 48 respektive 37 båtar under ledning av 12 tränare i toppklass med Mattias Rahm som ansvarig. Hjuvikslägret avslutades med 2 dagars tävling som gav 6 delseglingar i varierande förutsättningar.

Det andra lägret genomfördes i Båstad i ett samarrangemang mellan den lokala klubben BBSS, Skånes Seglarförbund och Svenska Seglarförbundet.

Båstadslägret genomfördes i klasserna optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser std, RS Feva och 29er och samlade totalt 130 seglare under ledning av 17 topptränare samt 2 kanonföreläsare i väder respektive regler.

Till Båstadlägret hade två klubbar hörsammat möjligheten att skicka med klubbtränare om man hade fler än 5 seglare i en klass. Detta blev en kanonmöjlighet för dem att utvecklas tillsammans med sina seglare under topptränares ledning.

Båstadslägret avslutades med 2 dagarstävlingen Musto Easter Race som genomfördes med tvåtimmarsfönster förmiddagar resp eftermiddagar. Däremellan under ca 2 timmar fanns möjligheter för landbaserad feedback av tränarna.

Hjuvikslägret och Båstadslägret genomfördes under 5 resp 6 träningsdagar vilket för seglarna på ett påtagligt sätt gav tidsmässiga förutsättningar för märkbar utveckling. Fantastiskt att se alla pusha sina gränser!

Top