MOD 70-matchracing i Västindien - Phaedo3 vs Maserati (video)

RORC Caribbean 600 seglades nyligen och tävlingen har på ganska kort tid etablerat sig som en av de stora havskappseglingarna i världen. Den 600 distans långa banan lockade i år över 70 båtar, däribland många tunga racingbåtar. Kampen om Line Honours i flerskrovsklassen stod mellan Lloyd Thornbergs Phaedo3 och Giovanni Soldinis Maserati.

Dessa två MOD70:or har sedan en tid tillbaka haft en rad matchracingliknande fighter i de stora havskappseglingarna världen över. Phaedo3 har hittills varit den starkare båten, mycket tack vare att de seglat längre och har mer erfarenhet av sin båt som de kampanjat längre än Soldinis relativt nyinförskaffade Maserati. Italienaren har dessutom valt att satsa på att bygga om sin katamaran till en foilande sådan. Detta har gett dem en del tekniska problem under tävlingarna, men man börjar nu få ordning på grejerna.

RORC Caribbean 600 blev en 600 distans lång matchracingtävling mellan de två flerskrovsrivalerna där Phaedo3 till slut drog det längsta strået. Det var dock jämnt, i mål var Phaedo endast 12 minuter före. I videon nedan får en vi en liten smak av hur det såg ut under racet. Fort går det om inte annat...



Top