Minns ni den seglande hönan?

Nyheten kring Monique den seglande hönan blev stor för mer än ett år sen och började fundera på vad hon gör idag. Gladeligen ser vi att hon fortfarande seglar och har nya äventyr som väntar tillsammans med Guirec. 


På facebook ser vi att de fortfarande planaerar och seglar på äventyr. Monique fortsätter lägga ägg och samtidigt njuta av utsikten från däck och hennes kompanjon Guirec 25 år styr. 

monique

Det var redan 2014 som Guirec började sina seglingsäventyr och var ute efter en kompis. Han har alltid velat ha med sig ett djur ombord och tankarna gick först till en katt men han insåg snabbt hur krävande en katt är. Monique kom in i hans liv bara några månader gammal och även fast hon pratade spanska och han franska så klickade dem direkt. 

monique

Monique blev det bästa sällskapet han någonsin kunna tänka sig, hon kelar och ger de sällskapsbehov han behöver samtidigt som hon lägger ägg som han kan äta. Innan avfärd var det många som tvekade på Monique att hon skulle lägga ägg till havs men hon började direkt och det har aldrig varit något problem. 

monique

Hon är otroligt anpassningsbar och seglar i alla klimat, skate:ar, surfar och njuter av tillvaron. Nästa resa planeras just nu och båten förbereds med mat och alla nödvändigheter. 

.

Mer intersserad av deras resa så går det följa dem på Facebook - Guirec Soudée Adventure.

Top