Miljonvinnaren gör sig redo - Robertsons tankar inför Marstrand

För snart ett år sedan stod nya zeeländaren på pallen på Marstrand och hade just vunnit finalen av World Match Racing Tour och en miljon dollar. Ett år senare har Phil Robertson lämnat ön i Stilla havet för Göteborg och den svenska västkusten.

Inför årets event går Robertson in som en av favoriterna av de 18 startande lagen. De toppar fortfarande World Match Race Tour, mycket tack vare vinsten i Match Cup Australia och fjärdeplatsen i Congressional Cup. 

- Matchracingsäsongen har egentligen bara börjat för oss, men vi är ändå relativt nöjda med hur vi ligger till, säger Robertson. Vi la nyligen en hel vecka på att träna i Sverige, så vi är i rätt god form. 

När det kommer till matchracing är det ofta de gamla vanliga namnen som hörs, men sedan övergången till M32 har fler och fler unga rookies letat sig högt upp i resultatlistorna. Phil Robertson tror att det handlar om att de unga seglarna lär sig snabbt vilket gör att de äldre seglarna får kämpa mer. 

- Jag skulle inte bli förvånad om vi hittar några nya ansikten på pallen i år. Sporten har blivit yngre när båtarna blir snabbare och mer fysiskt krävande, säger Robertson. 

Nu när Robertson själv gått och blivit göteborgare har han knappa timmen med bil ut till Marstrand, ön som nästan kan liknas vid hans hemmahamn nu. Det verkar han verkligen inte hänga läpp för, då Robertson menar att Marstrand är en av de mest ultimata platserna han seglat på. 

- 90 procent av tiden jag varit där har det blåst bra och jag har nog bara bra minnen från ön, säger Robertson. Dessutom verkar alla åskådare veta vad vi gör vilket är rätt unikt. 

Du kan läsa mer om Phil Robertsons tankar inför Marstrand HÄR

Top