Medvind för Stena Sailing Team inför tävlingen på hemmaplan

Det är dags för årets största seglingsfest på Marstrand och för Stena Sailing Team är det inte bara en chans att visa upp sig för publiken på hemmaplan. Laget har haft en positiv trend hittills under säsongen och med experthjälp från Magnus Holmberg har laget ett slagläge i världscupen inför Stena Match Cup Sweden.


Imorgon startar Stena Match Cup Sweden som är årets tredje deltävling i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar. För Stena Sailing Team och enligt fördäckaren Björn Lundgren är tävlingen på hemmaplan ett evenemang som ligger varmt om hjärtat.

– Det är en väldigt viktig tävling både för laget och för våra sponsorer, och Stena Match Cup är verkligen säsongens höjdpunkt. För mig personligen precis som för alla andra i laget är det en dröm att få vinna på Marstrand, säger Björn Lundgren.Två medlemmar i Stena Sailing Team, Oscar Angervall och Johan Barne har vunnit Stena Match Cup Sweden tidigare med andra lag. Johnie Berntsson har själv gått till kvartsfinal på Marstrand ett flertal gånger men den stora succén på hemmaplan har ännu inte kommit. Tack vare Stena Sfären som ny sponsor har Johnie nu kunnat satsa på ett toppat lag med färre medlemmar som blivit mer samspelta. Björn Lundgren tycker att den nya satsningen gett tydliga resultat.

– Vi har fått chansen att ha kontinuitet i besättning och träningspassen vi gör nu känns som finslipningar där vi jobbar på att förbättra detaljer. I de två deltävlingarna som avgjorts i världscupen hittills, i Tyskland och Korea, har laget kommit fyra och åtta. Just nu ligger de på femte plats i tabellen och ett bra resultat på Marstrand kan ge dem en stark position inför de återstående tre tävlingarna. Nu har de också tagit in en ny coach, matchraceveteranen Magnus Holmberg som har många års erfarenhet av att tävla på Marstrand.

– Magnus är väldigt duktig och kan alla delar av besättningsarbetet samtidigt som han är en väldigt erfaren rorsman. Tidigare har vi utvärderat vår segling inom laget, vilket också fungerat bra men ibland finns det olika åsikter och då är det skönt att få hjälp av objektiv person. Dessutom har Magnus mycket erfarenhet av just Marstrand och hans tips och kunskaper om arenan kommer säkert hjälpa oss under nästa vecka.Stena Sailing Team har varit ute och tränat mycket den senaste tiden, både i Långedrag och på Marstrand. Motivationen är på topp inför den stundande seglingsfetsen men Björn Lundgren försöker hålla sig coola.

– Vi vill inte öka pressen och vill ta oss an nästa vecka som om det vore en vanlig tävling. När det drar ihop sig brukar vi ha ett starkt psyke i laget och vi är inte rädda för att möta de stora namnen som till exempel Ian Williams. Det blir en hård kamp men vi har slagit alla lagen som kommer till Marstrand vid något tillfälle och vi vet att vi kan göra det igen.

Stena Sailing Team:

Johnie Berntsson – Skeppare

Oscar Angervall – Trim

Johan Barne – Stor/Taktik

Martin Berntsson – Pitman

Björn Lundgren - Fördäck

Stena Match Cup Sweden seglas 1-6 juli, finalen går på lördag och det finns flera sätt att följa Stena Sailing Team under tävlingen:

Hemsida: www.stenasailingteam.se

Alpari World Match Racing Tour: www.wmrt.com

Facebook - www.facebook.com/BerntssonSailingTeam

Twitter - twitter.com/wmrt_liverace och twitter.com/berntssonsail

Top