Massor av vind i seglen på Mallorca!

Det har varit rejält med vind de första två dagarna på världscupen, Prinsessan Sofia, på Mallis. 900 seglare i de olympiska klasserna har fått kämpa mot frisk bris och de karakteristika stora och korta vågorna.

Det svenska laget har just nu lagt beslag på tre topp tio placeringar då det återstår en dag och de planerade kval seglingarna. I den nya klassen Nacra17 har det gått väldigt fint för den nya konstellationen Tim Shuwalow och Hanna Klinga har en fin serie med idel topp tio resultat. Detta trots att Hanna har haft problem med inflammationer i underarmarna, något hon ådragit sig efter överansträngning på träningslägret innan regattan. Nacra17 är extremt fysiskt krävande för gasten och många team har bytt till manlig gast och kvinnlig rorsman. Hanna och Tim ligger på åttonde plats.

I laserklassen fortsätter Jesper Stålheim att prestera toppresultat. Jesper om vann senaste värdscupen i Miami är på en fin nionde plats i startfältet som innehåller betydligt fler starta namn den här tävlingen.

470 herrarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hade en fin dag igår med två andraplatser, Antons profetia att det här är början på något stort, verkar stämma hittills.

Idag har alla seglingar varit uppskjutna tills alldeles nyligen då sjöbrisen börjar fylla och apan har gått ner för de flesta klasser.

Följ seglingarna här

Top