Macif har ett skadat roder - krock med något okänt i vattnet

Brest Atlantiques har än så länge gått bra men under fredagsnatten seglade François Gabart och Gwénolé Gahinet på någonting okänt i vattnet och mitten rodret skadades.

Den senaste veckan har det varit många segelbåtar som seglat in i okända föremål i vattnet och det bådar inte gott. Havet borde gå att lita på och dessa okända hårda föremål känns öka. Många läsare spekulerar i containerns som fraktfartyg tappar och det är ingen omöjlighet.

I François Gabart och Gwénolé Gahinet fall klarar det av seglingen och jakten efter den ledande trimaranen men funderar på att göra ett snabbt stopp i Brasilien för att laga rodret. I ett pressmeddelande får vi inte riktigt fram vad som är fel på rodret men att den lättare vinden som väntar kommer orsaka problem och självklart en säkerhetsfråga.

François Gabart och Gwénolé Gahinet ombord Macif är hack i häl på den ledande trimaranen Maxi Edmond de Rothschild med Franck Cammas och Charles Caudrelier. Som också hade problem under natten med en spinnaker som inte rullades in ordentligt. Vilket lätt blir ett stort problem på en båt med 400 kvm spinnaker.

Rutten för seglarna

Top