Möt Mattias, Anna och Björn på Båtmässan!

TEMA SEGLING PÅ BÅTMÄSSAN - SAVE THE DATE! 6 / 2 2016 11:30 - 15:00!


Lördagen den 6:e februari bjuder Båtmässan in till träff med tema segling. Jag och Peter Gustafsson kommer att finnas på plats tillsammans med Båtmässans konferencier Anna-Karin S.Öjerskog. Mellan 11:30 och 15:00 fokuserar vi helt och hållet på SEGLING. Efteråt går vi som vill vidare för att snacka mer. Vi ses! // Anna-Lena ElledGLING.

Bland annat tar vi pulsen på våra svenska seglare i nya World Match Racing Tour. Möt Mattias Rahm som har ett av de 10 tourkorten. Mattias har seglat M32 under flera säsonger. Möt också Anna Östling (före detta Kjellberg), precis hemkommen från Lanzarote där hon och teamet "kört upp" för att kunna tävla i klassen. Dessutom tar vi ett snack med Kungen av Marstrand - Björn Hansen - som även han har tourkort säsongen 2016. Hur ser de på färändringarna? Vad tycker de egentligen om M32? Vem har störst chans att ta hem världsmästartiteln och den enorma vinstsumman i Marstrand i sommar?

Efteråt går vi som vill snacka mer vidare. Vi ses! // Anna-Lena Elled

HÄR HAR DU HELA SCENPROGRAMMET:

11.30 RACE

Volvo Ocean Race

Tillsammans med Volvo Ocean Race vinnare Martin Strömberg och on board reporter Anna-Lena Elled gör vi en tillbakablick kring racet som gick och minnesvärda ögonblick, vi diskuterar framtiden, hur Sverige positionerar sig inom internationell havskappsegling och vad som behövs för att säkra återväxten.

Mästare på Match Racing

Vi tar tempen på ”Mr Marstrand” Björn Hansen, hans svenska utmanare på World Match Racing Tour Mattias Rahm och världsmästaren i match racing Anna Östling. Vad krävs för att vara bäst när det gäller, hur ser framtidsplanerna ut och hur utslagsgivande blir boat handling när M32 gör entré? Vi får senaste nytt om touren och vad som händer på Marstrand och i Lysekil i sommar.

På väg mot OS i Rio

Segling blev Sveriges mest framgångsrika idrott på förra OS med 1 guld och 1 brons. GKSS laddar för fullt inför sommarens OS i Rio med bl.a. OS-guldmedaljören Max Salminen som växlat om till Finnjolle och 49er FX-seglarna Lisa Ericson och Hanna Klinga. Max, Lisa och Hanna befinner sig i Miami och vi ringer upp dem för att få senaste nytt på vägen mot OS. GKSS Klubbdirektör Thomas Rahm tar plats på scenen för att berätta om Sveriges medaljchanser och hur uttagningar och förberedelser går till och tillsammans med OS-medaljören Rasmus Myrgren gör vi en djupdykning kring vilka mentala utmaningar som kommer med ett OS.

13.30 ÄVENTYR

Drömmer du om att förverkliga en dröm utöver det vanliga inom segling? Båtmässan ger dig tre olika äventyr där det krävs någonting extra men som är fullt möjligt att förverkliga. Vi bjuder på inspiration och konkreta tips som en hjälp på vägen!

Segling till Svalbard med Celeste

Den 29 juni 2015 kastade 14-mannabesättningen loss i Långedrag för att segla med Farr 65:an Celeste till Svalbard. Ett spännande äventyr som förmedlas i bild, film och ord av skepparen Bengt Tarre.

Solosegling när och fjärran

Som första skandinav har Pia L’obry deltagit i den prestigefyllda kappseglingen Transat 6.50 från Frankrike till Brasilien. Från soloäventyret över Atlanten har Pia tagit med sig katamaransegling hem och idag hjälper hon människor att realisera drömmar i den svenska skärgården.

Fastnet Race 2015 med BLUR

För första gången delar Peter Gustavsson med sig av de detaljerade förberedelserna inför och upplevelserna under Fastnet Race med teamets J111. Fastnet Race - en mytomspunnen havskappsegling som många drömmer om men få förverkligar.

Med reservation för eventuella ändringar. Hela programmet hittar du på www.batmassan.se.

Top