Mästarna samlas på Marstrand!

I helgen samlas Sveriges SM-vinnare på Marstrand för att tävla om att bli mästarnas mästare! Drygt 40 seglare från olika klasser kommer göra upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling.

Mästarnas Mästare avgörs för 13:e året i rad och Niklas Edler från KSSS är den enda som vunnit titeln tre gånger. Tävlingsformatet är korta race om 10-15 minuter som seglas i J70båtar med fyramannabesättningar, och banan kommer läggas precis utanför Marstrands hamn.

Förutom alla de SM- och JSM-vinnare som bjudits in, har även några wildcards delats ut, bland annat till Max Salminen och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, som är också regerande Mästarnas Mästare då de vann 2017. 19-åriga Fia Fjelddahl, Sveriges bäste paraseglare, har också fått ett wildcard.

Det som är så kul med Mästarnas Mästare är att de ungdomar som vunnit JSM får chansen att sätta OS-seglare, eller rutinerade män i övre medelåldern, på plats – vilket gör regattan helt unik. Reglerna säger att inbjudna rorsmän väljer sin besättning, men man ska i mesta möjliga mån använda den besättning som man vann mästerskapet med. Totalt är det 48 lag från 22 klubbar. KSSS har 11 team på plats medan GKSS har åtta lag.

”I år slår vi rekord i antalet deltagare. Det är ett enormt intresse från SM-vinnarna att delta och det är vi väldigt glada för. Att det är mycket prestige i Mästarnas Mästare är inte svårt att räkna ut!” säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet och fortsätter ”Vi har fortsatt att utveckla live-sändningen och kommer i år att ha lite mer djupgående analyser av kappseglingarna och det som händer ute på vattnet. Vi hoppas därmed att tittarna inte bara får uppleva spännande segling utan även kan lära sig något på vägen”

Sugen på att följa du tävlingarna: 

Titta på Livesändningarna och håll koll med SAP Sailing Analytics

Top