MÖT OS-SEGLAREN JAKE LILLEY (VIDEO)

Här följer ett pressmeddelande från Artemis Racing som kompletterar seglartruppen inför den 35:e upplagan av America’s Cup med den australiensiska finnjolleseglaren Jake Lilley.

Jake var en del av Australiens OS-trupp i Rio de Janeiro 2016 och har tränat med Artemis Racing på Bermuda de senaste månaderna.

– Jake har visat att han är fantastiskt dedikerad till träningen under de senaste fem månaderna och har byggt upp sin överkropp. Nu visar han bra värden i kraftmätningar när han grindar, säger Pete Cunningham, Artemis fystränare Pete Cunningham.

Nu är den 23-åringen en del av Artemis Racings trupp av grinders på heltid. Han är fokuserad på att hjälpa laget vinna den 35:e upplagan av America’s Cup som avgörs på Bermuda om två månader.

Han är från Queensland, Australien och har haft en raketkarriär inom seglingen sedan han började med sporten som 15-åring. Under sin tid på Bermuda har han imponerats av lagets höga professionella nivå, och det gäller inte bara seglare som Iain Percy, Nathan Outteridge och Iain Jensen.

– Det som verkligen har imponerat på mig är hur proffsiga våra grinders är. Chris Brittle och Anders Gustafsson kommer till jobbet varje dag där de pressar sig själva i gymmet och inom grinding är de bäst, säger Jake Lilley.

– Att komma in i laget och ha dem som förebilder och lärare är en mycket värdefull erfarenhet för mig. Att grinda är det ultimata fystestet, det är brutalt och det går inte att förklara hur tufft det är.

Top