Lööf har pallkänning i Nya Zeeland

Efter tre dagar och 5 seglade race nafsar Fredrik Lööf på pallen i OK-jolle VM. Han ligger för nuvarande på en fjärdeplats, men har samma antal poäng, 18, som trean Andrew Philips från Nya Zeeland. 

Med serien 4, (10), 4, 9, 1 har Kristinehamnssonen startat regattan starkt och är definitivt med i spelet om pallplatserna. Fredrik har bara 2 poäng upp till Josh Armit på andra plats, men det är tyvärr lite längre till guldmedaljen…

“Det var en tuff dag idag. Det är så mycket som händer. Jag är superimponerad av Dan Slater. Han lyckas placera båten på exakt rätt ställe hela tiden och kammar hem första och andraplatser. Josh Armit Seglar också riktigt starkt” berättar Lööf.

Fredrik blev just tvåa på VM förra året, och hoppas säkerligen på en medalj av ädlare valör men då måste han jaga ikapp den nu ledande Dan Slater som leder tävlingen på 7 poöng efter serien (2), 2, 2, 1, 2 (det var det där med att vara jämn…). Slater är precis som Lööf Finnjolleseglare och har deltagit i tre olympiska spel, och var reservtaktiker på Team New Zeeland under 2003 års America’s Cup. 

Thomas Hansson-Mild ligger just nu på en 9e plats I tävlingen med serien 9, (29), 20, 11, 5, och även om har drygt 25 poäng upp till pallen svarade han för regattans snyggaste start i det femte racet: Hansson-Mildh startade får babord vid Lä-flaggen och korsade över hela fältet. 

Bästa tjej i fältet ör Olivia Christie på 58e plats, och vår svenska förhoppning Maja Hansson-Mildh återfinns på en 87e plats. 

Top