Louise rapporterar direkt från Race Village i Alicante

Vår medarbetare Louise är på plats i Alicante där Race village och Volvo Ocean Race är i full gång. Här kommer en redogörelse för hennes dagar där hon lyckats göra så mycket mer än bara titta på segling. 


Vi anlände Alicante onsdag kväll och häpnades över de mäktiga fyrverkerierna från invigningen av Race Village som syntes på lång väg. Den lägenhet vi fått tag på låg centralt och Kajsa, en annan supporter som följt med, och jag stod och hängde på låset till Race Village redan en timme för tidigt första dagen. Det räckte tydligen inte med att tjata om att vi ville se M32orna racea.

Kim Kling med lag (Caprice Match Racing Team) seglade under hela första dagen och jag agerade livekommentator på deras Instagram. Dessutom ökade Kajsa och jag besöksstatistiken för Race Village en del då vi gick in och ut genom grindarna hela tiden. Caprice resultat gick som en jojo, ena kunde de förlora efter en tjuvstart, medan de i nästa tog storslagen seger.

Under fredagen åkte dock Caprice ut och under kvällen hörde Frida Langenius av sig och undrade om jag tillsammans med Jonatan Bergström ville agera VIP-speakers på ribbar under Inport Race. Vem tackar nej till att sitta i rib på banan under Inport? Inte jag!

Under racet placerades jag i en rib full med icke-seglande spanjorer som knappt pratade engelska. Det är knepigt att förklara seglarbegrepp på engelska åt ett gäng som varken seglar eller har så starka engelskakunskaper. När spanjorernas intresse svalnade kunde jag istället titta på racet i lugn och ro på lyxigt nära avstånd, som VIP-båt fick vi nämligen gå närmre än alla andra följebåtar.

Väl i hamn haffade jag Martin Strömberg som tidigare under veckan lovat mig en videointervju (som du kan se nedan) och han bjöd med mig upp på Turn The Tide on Plastics terrass för en intervju i den stekande eftermiddagssolen. Dessutom hann jag mig på ett svettigt fanfoto med legenden Peter Burling.

Tyvärr beger vi oss hem idag och hinner därför inte se starten av Volvo Ocean Race den 22 oktober, men att få uppleva Alicante och en Volvo Ocean Race-by som inte ligger i Göteborg har för mig varit helt underbart! Jag kommer utan tvekan försöka besöka fler stopp under våren och vara stamgäst i racebyn i Göteborg.

/ Louise

Top