Lite vind på Kullaviks Skiffregatta

Det var en svårseglad helg på Kullaviks KKK Skiff regatta. Vinden var lätt och under söndagen fanns den inte alls. 


Det var tre olika klasser som samlades i Kullavik för att segla under helgen, 29er, RS Feva och RS 200. Tre race seglades för respektive klass på lördagen vilket var tillräckligt för att ha en vinnare. Många hade nog önskat fler race men väder och vind går inte att styra över. 

Kullaviks KKK bjöd som vanligt på ett bra event och seglarna lät nöjda efteråt. 

Vinnare i 29er klassen blev Alice Moss och Julia Henriksson som båda går på Lerums seglargymnasium. Med samma poäng som vinnarna ser vi Kasper Nordenram och Linus Berglund på en andraplats som även dem går på seglargymnasium fast i Motala. Tredjeplatsen gick också till seglargymnasieelever Oscar Engström och Hugo Westberg båda från Lerum. 29er klassen hade sitt första kval till ISAF Youth VM som går i Kina senare i december där en tjejbesättning och en killbesättning blir skickade. 

I RS Feva klassen var det en lite mer självklar vinst av killarna Erik Wahlberg och David Wahlberg från GeSS som bara hade fyra poäng efter tre seglingar. Andraplatsen gick till hemmaseglarna Kettil Leke och Theo Skörvald följt av Linn Sundberg och Josefin Jonsson från VKSK på en tredjeplats. 

RS 200 var den klass med minst deltagare men det gjorde det inte enklare att vinna över Marcus Westerlind och Oliver Österberg som vann alla lördagens seglingar. Om andra och tredjeplatsen blev det desto tightare då både Martin Johansson, Axel Johansson Landell och Thomas Hansson-Mild och Carl Hansson-Mild hade åtta poäng. 

Mer resultat finns på KKKKs hemsida www.idrottonline.se/KullaviksKKK-Segling.

Top