LISTA: Gastarnas krav på rorsmän

Som rorsman är det enkelt att veta vad man vill ha och nästan kräver av sina gastar. Vi har gjort en sån lista tidigare med vad rorsman vill ha hos en gast och nu är det faktiskt dags att sätta rorsmännen på plats och visa vad det är gastarna vill ha. 

1. Tydlig och enkel kommunikation. Det finns inget värre än en vimsig rorsman som säger en sak och sedan gör en annan och skyller på att man som gast borde ha förstått. 

2. Ordentliga matpauser. Varför är det alltid så att när man väl genomfört ett race och får vila då vill rorsman oftast göra flera mellanakter istället för att också bara vila, troligvis för att rorsmannen vilat hela racet... 

3. Sätt ditt ego åt sidan. Även fast det för flera rorsmän kan vara svårt att förstå så har han eller hon alltid rätt. Ibland kan det vara en stämningshöjare efter ett dåligt race att erkänna detta. 

4. Skälla ombord. Det finns flera exempel på rorsmän som skäller på sina gastar. Till er: Det hjälper inte. Speciellt inte i en fysiskt ansträngade båt för om gasten blir förbannad tillbaka och slutar göra sitt bästa kommer det inte gå snabbare eller bättre i racet efter... 

5. Till alla jolle-rorsmän, kortbana eller hissningar är bara taskigt och personligt att föreslå till tränaren innan ett träningspass. Gör inte detta för ert framtida samarbete. 

Top