Lista: 5 tips till att bli en bättre gast

Tipsen kommer från Abby som bor och seglar med sin familj och har insett att hennes mind-set behövde ändras för att klara av att umgås med familjen så trångt och mycket. 


Enligt Abby finns det en kapten ombord varje båt som bestämmer och är ansvarig för säkerheten. Med sig har kaptenen, han eller hon, gastar som gör att båten går framåt och åt rätt håll. Självklart med mycket team work. 

Abby fick valet att antingen se sig själv som en gast eller passagerare. Alltså antingen hjälpa till eller sola sig igenom hela resan runt jorden. Hon valde självklart att vara gast och till en början tyckte hon det var svårt att ta order från sin far. Hon insåg att hon behövde ändra synen på sin roll och se sig själv som högst viktig och jömföra sig med vilken annan gast som helst. De bästa tipsen hon ger oss är:

1. Hungrig på att lära

Det är viktigt att man som gast inser hur viktig sin roll är. Det spelar ingen roll hur liten eller stor betydelse du upplever att de du gör har utan allting räknas. Därför - var på tårna och försök göra saker och ting ännu bättre och ta lärdom av de mer erfarna. 

2. Lär dig språket

Att komma in som ny i en besättning är inte alltid så lätt. Alla olika kaptener och besättningar pratar olika språk till varandra när det kommer till termer och förkortningar. Gå därför igenom de olika orden och tolkningar innan avfärd för att det inte ska bli oklarheter. 

3. Åtsidan med ditt ego

Ombord handlar det inte om vem som är bäst eller gör mest. Det handlar om att båten ska gå framåt och åt rätt håll, helst snabbast om det är tävling. Jobba som ett lag och höj dina kompisar istället för att själv framstå som bäst.

4. Ta ansar

Skillnaden mellan att vara en passagerare eller gast är stor. Som gast kan du lägga dig i olika beslut och diskutera för att hjälpa till, självklart inte ta över men lägga in en röst. Samtidigt som du har stort ansvar över dina sysslor att de görs ordentligt. 

5. Belöna dig 

Segling är fantastiskt och utger unika äventyr och upptäckter. Glöm inte vilken chans du har jämfört med många andra att få ditt egna äventyr att bli precis så underbart som du vill. Ge dig själv lite andrum att faktiskt kunna ta in situationen och njuta av tillvaron. Det spelar ingen roll vilken typ av gast du är, ombord AC45 eller Maxi, det är minst lika speciellt och ett lika värdefullt äventyr. 

Mer om Abbys tips och trix för att segla med sin familj, som en gast runt jorden hittar du på www.youngandsalty.com.

Top