Lilla Gotland Runt startar på Baggensfjärden på lördag

Världens största årliga havskappsegling - Gotland Runt fick ställas in i år på grund av den rådande pandemin. Nu arrangerar KSSS istället Lilla Gotland Runt på Baggensfjärden för att manifestera friheten att vara ute i friska luften och på vattnet. Bredd kommer att blandas med elit och OS-seglare när jolleseglare i alla åldrar från stockholmsregionen tävlar mot varandra på samma bana. Bland annat kommer OS-klara Josefin Olsson till start, kanske kommer hon byta sin Laser Radial mot OK-jolle och utmana gubbarna i klassen.

Tanken med Lilla Gotland Runt är också att inspirera unga seglare i en annorlunda regatta. Tänk er Lisa som rundar Kopparstenarna i sin optimistjolle och sticker av i en härlig slör mot Gotland för att sedan runda Almagrundet innan målgången i Saltsjöbaden. Hon har gjort sitt första "Gotland" Runt 

Första start går 12:00 den 27 juni och banan läggs för att ta cirka två timmar att segla. Regattan seglas som distansbana utanför KSSS klubbhus i Saltsjöbaden med jaktstart där de långsammaste båttyperna* startar först och de snabbaste sist. Först i mål vinner. Vi hoppas på många deltagare och just nu strömmar anmälningarna in. 

På grund av den rådande pandemin kommer KSSS inte att arrangera några aktiviteter på land kopplat till tävlingen utan uppmanar deltagare att komma vattenvägen till start. Syftet är undvika smittspridning och uppmanar deltagare och deras föräldrar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Rorsmansmöte sker digitalt en och en halv timme innan start.

KSSS kommer att direktsända hela seglingen på YouTube. 

Top