Lehtinen vinner Matchracing VM!

Silja Lehtinen(FIN) vann finalen på Långedrag mot världsettan Anna Tunnicliffe och är ny världsmästare.

Ännu en perfekt seglingsdag; sydlig byig vind 8 - 9m/s och sol. I semifinalerna hade Silja Lehtinen (FIN) inga problem att besegra Claire Leroy (FRA) 3-0. Anna Tunnicliffe (USA) vann över Sally Barkow (USA) 3-1 i fyra täta och intensiva matcher.
Striden om tredje pris var enormt spännande; Leroy och Barkow vann en match var och det slutade med att Barkow tog den sista efter tuffa gippdueller hela vägen till mållinjen.


  Finalen mellan Lehtinen och Tunnicliffe var helt enastående, så tät och intensiv att varje match avgjordes med bara ett par decimeter på mållinjen! Så här svarade Silja på frågan om när hon var säker på segern:
  - När vi såg flaggan på startfartyget!


  Världens två bästa kvinnliga matchraceseglare gav en fantastisk föreställning utanför GKSS i Långedrag. Silja Lehtinen vann guld med 3-0 före Anna Tunnicliffe, som hon inte mött tidigare under tävlingarna, då Anna lämnade WO till Lehtinen igår. Silja förlorade bara en enda match i det här mästerskapet; mot Sally Barkow i Round Robin Gold. Silja Lehtinen, Silja Kanerva och Mikaela Wulff hade ett mål inför 2012; att bli bland de sex bästa i världen. Nu är de världsmästare! 

text: Alf Tornberg GKSS

Här är några härligt täta rundningar från guld round robin där de fyra semifinalisterna togs fram.

Top