Last man standing och det blev vinst till Progressiva Sail Racing

Pressmeddelande: Stort grattis till Progressiva Sail Racing som vann havskappseglingen, och ”line honours”. Varje race är unikt, och som vi även tidigare år sagt "detta blev annorlunda!" 

Det var i år sju båtar anmälda, och tävlingsledningen hoppas att ett lågt deltagande delvis beror på att seglingen i år krockade med EM i havskappsegling på ostkusten i Oxelösund.

Racingen började bra. Seglarna fick en fin segling över till Skagen med bra fart. Men allteftersom natten gick försämrades förhållandena och kryssen ner mot Kummelbanke blev för de flesta en utmaning. Det var hård, byig vind, gropig sjö och mycket dålig sikt på grund av hällregnet.

Ett efter ett fattade lagen beslutet att avbryta seglingen och gå in i hamn. Redan i fredags kväll hade också ett team brutit på grund av roderhaveri. Sist att bryta var Lady Godiva Sail Racing Team. När de på lördagsförmiddagen vid kl 11 meddelade att de hade problem med storseglet och nu avbryter racet, stod det klart att endast Progressiva Sail Racing gått i mål i år.

Göteborgs Quinnliga Segelsällskap arrangerar racet med avsikten är att bredda intresset och öka kunskapen om havskappsegling på Västkusten. Återskapa traditionen med ett offshore race i Göteborg och bidra till att få fram fler kvinnliga havskappseglare.

Top