Kvartsfinalchans för Hansen och Berntsson

Segersviten blev inte långvarig för Berntsson Sailing Team. Deras öde ligger nu i motståndarnas händer när grundomgången i Stena Match Cup Sweden avgörs idag.


Britten Ian Williams fortsätter visa högform på Marstrands seglingsarena och är fortfarande obesegrad efter tio matcher. Hans Team GAC Pindar har säkrat en plats i kvartsfinalerna som börjar på fredag. Det har även Keith Swinton (AUS) och hans Black Swan Racing gjort tack vare att de plockat åtta poäng i grundomgången.

Tre omgångar återstår på schemat i grundomgången och nio lag slåss fortfarande om att ta sig till slutspelet. Björn Hansen har tre matcher kvar och kan säkra avancemang med en seger mot antingen Taylor Canfield, Eric Monnin eller Rasmus Viltoft.

– Jag tänker inte så mycket morgondagens matcher, det är bara att åka ut och segla. Det känns bra i teamet, vi hade två bra starter idag och med lite flyt går vi vidare, säger Björn Hansen som idag vann en av två matcher.

Berntsson Sailing Team förlorade sina två sista matcher och är nu beroende av resultaten för de andra lagen i morgon för att inte slås ut.

– Vi kom inte riktigt in i seglingen idag, fick flera straff och precis i början av den andra matchen fick jag bommen i huvudet. Det var mycket som inte stämde idag men det ser ändå hyfsat ut för oss inför i morgon, säger Johnie Berntsson.

Anna Östling lyckades inte plocka några poäng i grundomgången. Nästa vecka reser Team Anna till Danmark för att försvara sitt VM-guld i matchracing.

– Vi är här för att lära och tar med oss mycket från den tävlingen, säger Anna Östling. Vi har bjudit på många jämna race och därför kan vi ändå sträcka på ryggen. Detta är bara början och vårt mål är att komma tillbaks till fler av herrarnas världscuptävlingar. Vi har ett jättebra tempo i seglingen nu och det känns jättebra inför nästa vecka.

Debutanten Nicklas Dackhammar har inga matcher kvar att segla och stannar på sex poäng vilket betyder att han seglat färdigt i Stena Match Cup Sweden 2015.

– Det är klart att vi är besvikna för precis som våra konkurrenter är vi tävlingsmänniskor, säger 25-åringen. Vi är nöjda med våra insatser även om det gått upp och ner. Att tävla på Marstrand har varit en dröm som gått i uppfyllelse.

De återstående matcherna i grundomgången seglas idag på förmiddagen med start klockan 10.30. Därefter avgörs också Childhood Race (start klockan 14.00) där kändisar kliver ombord på tävlingsbåtarna för att segla med matchracingproffsen.

Poängställning efter dag 3 (vinster-förluster)

1. Ian Williams (GBR) 10-0

2. Keith Swinton (AUS) 8-5

3. Taylor Canfield (USVI) 7-3

4. Björn Hansen (SWE) 7-3

5. Johnie Berntsson (SWE) 7-6

6. Joachim Aschenbrenner (SWE) 6-4

7. Eric Monnin (SUI) 6-4

8. Reuben Corbett (NZ) 6-4

9. Simone Ferrarese (ITA) 6-7

10. Nicklas Dackhammar (SWE) 6-7

11. Phil Robertson (NZ) 5-5

12. Rasmus Viltoft (DEN) 2,5-7 (-0,5 poängavdrag)

13. Sam Gilmour (AUS) 2-11

14. Anna Östling (SWE) 0-13

Top