Kungliga klubbarna i topp på Allsvenskan

Allsvenskan segling deltävling 2 är i full gång och båtarna med nya besättningar befinner sig nu på Ekerö. 

Efter 3 omgångar, alltså tre seglingar per lag, ligger de kungliga klubbarna, KSSS och GKSS, bäst med tre vinster vardera. Till en början under gårdagen var det lätta vindar och första racet blev t o m annulerat på grund av den skiftiga och lätta vinden. På eftermiddagen kom en fin bris och seglingarna var igång igen. 

Idag går starten klockan 10.00 och vi håller tummarna att vinden hittar dit direkt på morgonen. Seglingarna går att följa på Allsvenskan Seglings facebooksida och SAP Sailings hemsida. 

Organisatörerna tillsammans med SAP har gjort en analys på hur vinnarna seglat de tidigare regattorna. Vi är nyfikna på vad som var det vinnande konecptet i Malmö.  

Allsvenskan

"I Malmö var det vinnarna Cape Crow YC som höll den högsta snitthastigheten på 5,5 kn, men de var samtidigt det lag som totalt seglade den längsta distansen 17,4 sjömil.

KSSS som var med och slogs om första platsen seglade å andra sidan den näst kortaste totala distansen av alla samtidigt som de var den femte snabbaste besättningen. Nykomlingarna Särö Båtklubb lyckades knipa tredjeplatsen bland annat tack vare att de i snitt hade den bästa placeringen vid första rundningen."

Top