Kom och titta på GSYS Team Racing  mitt i stan

Sista helgen i maj,  23-26 maj, bjuder GSYS på på spännande kappsegling mitt i stan, på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen. Här följer ett pressmeddelande från klubben.

Nu är det dags för Stockholm International Team Race Regatta igen.  Fem lag från några av de ledande yacht klubbarna i världen deltar:

Royal Thames Yacht Club, GBR 

Newport Harbor Yacht Club, USA

Royal Swedish Yacht Club, SWE 

New York Yacht Club, USA 

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

Regattan, som invigs på Nya Djurgårdsvarvet torsdag den 23 maj, pågår i tre dagar. Fredagen 24 maj och lördag 25 maj pågår  seglingarna mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen den 26 maj blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 15.00. Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet direkt efter sista finalen. Prisutdelare är Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr.

Team Race är en lagkappsegling där varje lag består av åtta seglare fördelade på två båtar, totalt används sex båtar. Det är en tävling som är kul att titta på, en kort kryss-läns-bana med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna. Hela programmet hittar du på www.gsys.nu.

 

Stockholms stad  är huvudsponsor och ser detta event som ett utmärkt sätt att förmedla kännedom om Stockholm i världen och en bra kanal att marknadsföra Stockholm - The Capital of Scandinavia. Vi är också glada att Fondita, Fou, Ward Wines, Arctic Roe of Scandinavia och Sebago är generösa sponsorer till vår Team Race Regatta.

Top