Klassisk regatta och maskerad i Långedrag!

Snart är det dags för några gamla goingar att återigen stå i centrum. Det är klassiska båtar som stjärnbåtar, Andungar K6:or och folkbåtar ska segla klassiska regattan i Långedrag. Som grädde på moset klär sig seglarna och funktionärerna sig i tidtypiska kläder för när båtarna hade sina glansdagar!

Pressmedelande från GKSS och Stina Jansson:

På vår nationaldag fredagen den 6 juni seglas den Klassiska regattan. Vattnet utanför Långedrag fylls av stjärnbåtar, andungar, K6:or, folkbåtar och troligen flera klassiska båtar. Besättningarna och de flesta funktionärerna är klädda i tidstypiska kläder. Några båtar flaggar över topp och många av båtarna i hamnen har satt upp sin flagga i aktern. Med en speaker på plats ute på tribunen under seglingarna, är GKSS-piren en fantastisk plats att njuta av seglingarna på. 


Du som vill prova på att segla DS 37:a får lov att göra det, och du är välkommen gå ombord på en av våra skolbåtar Elan 31. Efter kappseglingen blir det after sail med swingmusik på hamnplanen och sedan prisutdelning med bland annat pris för bästa tidstypiska klädsel osv. Från Oscar II fort kommer det att skjutas svensk lösen klockan 14. Du är varmt välkommen ut till Långedrag för att fira nationaldagen och njuta av seglingarna. 


Historik 

Klassiska regattan är en gåva till Göteborgs Kungliga SegelSällskap (GKSS) från Långedrag Segelsällskap och Segelsällskapet Fram 2010, då GKSS firade 150 år. Seglingarna startas från tribunen på GKSS-piren, med startballong, Blue Peter och en riktig startkanon. Alla båttyper som har en konstruktion som är äldre än 50 år är välkomna i tävlingen. Tävlingsledningen och projektgruppen består av medlemmar från de tre klubbarna som hjälp åt med allt. 

Mer info här.

Top