Klara och Rebecca fortfarande bäst i Palma

Onsdagen bjöd på en fin sjöbris runt 6–9 m/s men för de flesta i svensklägret blev det en tung dag, i Princess Sofia Trophy, med ”ras” i resultatlistorna. Fortfarande är Klara Wester/Rebecca Netzler i 49erFX bäst av svenskarna. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

Men inte ens för Klara och Rebecca gick det lätt på vattnet utanför Palma. I andra racet fick de inte ens en placering.

- Vi kunde tyvärr inte slutföra race två eftersom vi inte klarade maxtiden. Vi kapsejsade och hade problem att falla av andra varvet och det är ungefär det som krävs för att missa maxtiden när andra hanterar förhållandena bättre, berättar Klara.

Men så här långt är Europacupseglingarna på Mallorca, där de nu ligger tia, ändå en framgång.

- Vi har gjort en mental utveckling vilket är ett område vi även kommer att jobba hårt kring inför framtiden. Vi har fått nya erfarenheter kring tighta situationer i mer vind, bättre koll på vår rigg och setup, säger Klara.

Även Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 är hyfsat bra med – trots att Anton fortfarande inte är helt kurant efter magsjukan tidigare i veckan.

- Magen fortsätter att strejka, men jag seglar på vilja och Alvedon, säger Anton och fortsätter:

- Idag var det Champagnesegling och vi trodde vi hade gjort en riktigt solid insats med fjärde plats i första och andra plats i andra racet. Men tydligen var vi över i andra vilket känns tungt. Annars har det varit fantastisk segling.

Trots diskningen – och magsjukan – ligger Anton och Fredrik på tolfte plats med bara fem poäng upp till sjunde plats. Siktet är nu inställt på medaljracet på lördag.

- Vad vi siktade på med regattan kastades om efter att jag låg i sängen lördag och söndag. Nu tar vi det ”day by day”.

Max Salminen är på 13:e plats i totalen i Finnjolle, Josefin Olsson hade en tung dag och har tappat ner till 19:e plats i Laser Radial och Fritiof Hedström/Otto Hamel är på 14:e plats i 49er.

Detaljerade resultat hittar du här.

Top