Kan sista Volvo Ocean Race-laget bli nyzeeländskt?

Med tre månader kvar till starten av Volvo Ocean Race börjar det kännas lite stressigt att åttonde laget fortfarande inte gjorts officiellt. NZ Herald har dock snappat upp ett rykte, om att sista laget kanske blir nyzeeländskt.

America's Cup-legenden Craig Monk har nämligen arbetat aktivt med att försöka sätta ihop ett lag med nyzeeländsk flagga och ska till och med ha betalat en deposition för sista båten. Det enda som fattas äe några finesser i finansieringen enligt The Herald. 

Ett av stoppen under Volvo Ocean Race 2017-2018 är just Auckland och siffror har visat att antalet gäster och besökare i Race Village blir betydligt fler om landet har en båt som representerar dem. Överlag tycks den nyzeeländska publiken bli större när en båt är kiwi-flaggad då man såg ett mycket större intresse för hela Volvo Ocean Race 2011-2012 när Camper var med, jämfört med förra omgången.

Däremot är tiden en försvårande faktor. Att ha en båt med i Volvo Ocean Race skulle stärka Team NZs varumärke, men i och med att första kvalseglingarna är knappa månaden bort och det är ont om tid för att få ihop ett sammansvetsat lag. 

Läs mer om ryktena på www.nzherald.co.nz.

Top