JuCi och Anders Karlsson kör SWC i Melbourne!

I natt började världscupen i Melbourne med två svenska båtar med, Julia Gross- Cecilia Jonsson och Anders Karlsson. Melbourne är en fantastisk seglingsarena men tyvärr är det inte så många deltagare som tar sig dit.

Julia och Cecilia från KSSS har varit och tränat på Nya Zealand den senaste månaden tillsammans med Lisa Ericsson och Hanna Klinga samt sparringbåten med junioren Emil Järudd och rutinerade Otto Hamel. Vi har fått en liten hälsning från Julia och Cicci!

På NZ fick vi bra och varierad träning i grym miljö. Inga riktiga sommartemperaturer, men inte fullt så svalt som hemma iaf.. Vi valde att förlänga "sommaren" genom att stanna i Melbourne på vägen hem, för att segla Sail Melbourne och för att få in lite extra träning hos våra australienska kompisar Tess och Caitlin. Vi är inget stort fält, men vi ser det som bra träning och det är ju alltid kul med racing! Därefter bär det hem och julfirande med respektive familj. KSSS årliga skidläger i Spåtind trycker vi in innan det bär av väster ut mot Florida.

Faktum är att Julia och Cicci är garanterade en podiumplats, då det endast är tre båtar på startlinjen. Efter första dagens seglingar är de trea.

Anders Karlsson har en betydligt tuffare uppgift i laserklassen där 35 båtar täller upp, dock austrailiens allra bästa gubbar. Anders börjar ändå regattan väldigt bra och är precis som tjejerna på tredjeplats.

Följ tävlingarna här: http://sailingworldcupmelbourne.com/

Top