Jossan och Jesper seglar upp sig racedag två (video)

Den här artikeln publiceras i samarbete med Skandinaviens mest kappseglingsorienterade butik One Design Center som du hittar i Saltsjö-Boo utanför Nacka i Stockholm, samt på hemsidan www.onedesigncenter.se förstås.

Igår kunde vi rapportera om att varken Josefin Olsson, Laser Radial, eller Jesper Stålheim, Laser, fick den start de drömt om på OS (OS-seglingarna har startat). Desto muntrare i svensklägret är det dock efter andra seglingsdagen (Tokyo ligger 7 timmar före oss så första start gick tidigt i morse 05.05 för Jesper och 07.35 för Jossan). Jossan lyckades segla upp sig ordentligt med en 8 och en 4 och Jesper slutade 11 i första racet men spikade andra! Så sköööööönt! Nu är det bara att gasa och köra!

Vi väntar en mer detaljerad rapport med intervjuer från Svenska Seglarförbundet senare idag. Tills dess kan du njuta av World Sailings summering på youtube efter första racedagen. Den är något fattigt på grund av kommersiella rättigheter till rörligt material (se klipp nedan), men vi hoppas ändå att denkan bidra med lite känsla från de Olympiska Spelen.

I Sverige är det Discovery som har TV-rättigheterna vilket betyder att du kan se OS på Kanal 5, Kanal 9 och streamingtjänsten Discovery+. Seglingskommentatorerna är Hanna Ericksson och Paul Ahlgren.

Här har vi summerat hur du lättast följer OS-seglingarna: Så här följer du OS-seglingarna.

One Design Center är Skandinaviens mest kappseglingsorienterade butik med världens främsta varumärken inom segelsporten. Vi kombinerar ett starkt sortiment med bra priser och ett gediget kunnande. Kolla in sortmentet på vår hemsida www.onedesigncenter.se.

Top