Josefin Olsson fyra på VM

Drygt ett år efter OS-silvret i Tokyo är Josefin Olsson tillbaka på kappseglingsarenan. I sin första stora tävling sedan OS förra sommaren seglade hon in på en fjärdeplats i VM i ILCA 6 (tidigare Laser Radial). Och nu börjar resan mot en ny OS-medalj.

VM i ILCA 6 utanför Houston i Texas är startskottet för Josefins nya OS-satsning. Och efter ett år med ett ”vanligt jobb” som internrevisor satsar hon fullt mot OS.
- Efter bara några dagar på VM hade jag kommit in i det ordentligt. Nu känner jag mig hemma och njuter av racingen, säger Josefin.

Mycket är som vanligt klassen. Hennes tuffaste konkurrenter i världstoppen är kvar och jagar nya internationella framgångar. Danska Anne-Marie Rindom, som vann OS-guld i Tokyo, vann även VM i Texas. Marit Bouwmeester från Nederländerna som tog OS-bronset slutade nia på VM.
- Generellt är det samma nivå som innan mitt uppehåll. Några har slutat och några har tagit kliv framåt, berättar Josefin.

VM:et utanför Houston är startskottet för Josefins nya OS-satsning: Foto: Helen Galli

Racingen i Kemah utanför Houston har varit utmanande och rolig med stora skift och tryckskillnader. Efter en något trevande inledning gick det allt bättre för Josefin. VM:s sista dag bjöd på två race. Det första vann Josefin och i det andra blev hon åtta. Sista dagen klättrade hon därmed från elfte- till fjäreplats.

I det första racet hittade hon rätt på vindskiften efter en riktigt bra start och bra fart på undanvinden. Det avgjorde det racet.

Top