Johnie Berntsson får wildcard till Stena Match Cup Sweden

Stena Match Cup Sweden är årets höjdpunkt för Johnie Berntsson och hans lag Stena Sailing Team. Med ett skräddarsytt träningsprogram är de mer laddade än någonsin inför hemmatävlingen på Marstrand.
– Drömbilden är att få segla under finaldagen och få så mycket ut av folkfesten som möjligt, säger Johnie Berntsson.


Stena Sailing Team har fått en bra start på årets matchracingsäsong. Hittills har laget radat upp en seger i GKSS Ice Breaker Cup, en andraplats i Volvo Spring Cup och semifinaler i både Congressional Cup och en tävling i Szczecin, Polen.
Trots att laget blev utan ett tourkort som skulle garanterat deltagande i samtliga världscuptävlingar 2014 har de en klar plan för säsongen. Nu ska de klättra på världsrankingen och inför säsongen har den erfarna matchracingseglaren Robert Skarp tagit en plats i laget som taktiker. Ett stabilt tillskott till det strategiska arbetet ombord och med nya besättningsmän kommer ny energi till laget.

– Stämningen i laget är väldigt bra och alla är laddade för att göra en riktigt bra säsong. Under 2013 fick vi inte de resultat vi önskat men det känns som att vi fått en nytändning med nytt blod i laget. Nu gäller det bara att få ihop samarbetet och kommunikationen ombord, säger Johnie Berntsson.

Nu står det klart att Stena Sailing Team får ett wildcard till Stena Match Cup Sweden och blir ett av 14 lag i tävlingen. Den kommande månaden handlar allt om att vässa formen inför hemmatävlingen på Marstrand.
– Vi kommer att segla DS37-båtarna och träna på Marstrands tävlingsarena vilket kommer att bli en stor fördel. Vi vill segla på de vatten där den stora tävlingen avgörs och det känns som den klart bästa uppvärmningen. Vi kommer dessutom träna mot andra GKSS-lag som också vill toppa formkurvan inför Stena Match Cup Sweden.

Tävlingen på marstrand firar i år sitt 20-årsjubileum och Johnie Berntsson har många fina minnen från de åren han har deltagit i tävlingen som skeppare.
– Jag minns första gången vi slog seglare som Berntrand Pacé och Russell Coutts och det var riktigt fina skalper att ta, säger Johnie och tillägger att tävlingen på Marstrand är höjdpunkten på tävlingskalendern.

– Vi har ju gått till kvartsfinal ett par gånger men där har det stannat. Vi vet att vi kan gå längre och det hade varit fantastiskt att göra det inför våra familjer sponsorer och all publik. Alla siktar på att vinna och det gör så klart vi också, det hade varit stort för oss att segla under finaldagen. 

14 lag herrlag kommer att tävla på Marstrand i Stena Match Cup Sweden och fortfarande återstår tre wildcards att dela ut - vilka lag de går till avslöjas de kommande veckorna.

Line-up Stena Match Cup Sweden 2014
1. Ian Williams (GBR)
2. Björn Hansen (SWE)
3. Phil Robertson (NZL)
4. Keith Swinton (AUS)
5. Taylor Canfield (USA)
6. Francesco Bruni (ITA)
7. David Gilmour (AUS)
8. Mathieu Richard (FRA)
9. Joachim Aschenbrenner (DEN)
10. Viktor Ogeman (SWE)
11. Johnie Berntsson (SWE)
12. Wildcard 2
13. Wildcard 3
14. Wildcard 4

Top