John Fishers ersättare

Nu är etapp åtta igång och SHK Scallywag lyckades på ett imponerande sätt stå på startlinjen och ligger just nu trea när fältet har satt kurs mot Newport, Rhode Island.

På prisutdelningen för etapp sju tackade SHK Scallywag alla för deras support och hjälp efter den tragiska olyckan den 26 mars. Ett speciellt tack fick Team Brunel ledda av skepparen Bouwe Bekking för deras stöd. Men de annonserade också ersättaren till John Fisher och det kommer bli Pete ”Pedro” Cumming från Southampton.

”Han är en man med passion för extremsporter. Från segling till snowboardåkning och mountain biking, han är en kille som älskar allting som görs utomhus!”

”Han är väldigt tävlingsinriktad och Pedro ser fram emot utmaningen. Han gillar att testa sig sina gränser och Volvo Ocean Race är det perfekta stället för denna kicksökande galningen!”

”Pedro håller just nu nio världsrekord i segling, inklusive banrekordet på Fastnet på 27 timmar och 42 minuter, rekordet för snabbaste seglatsen över Stilla Havet på 3 dagar och 16 timmar, och många fler. Han har vunnit Line Honours på RORC Caribbean och höll banrekordet 2015 och 2016.

”Utanför själva seglingen är Pedro segelmakare som sköter seglingssatsningar åt andra team.”

”Alla i Team Sun Hung Kai/Scallywag skulle vilja välkomna Pedro ombord för etapp åtta.”

Top