Johan Barne - världsmästare i 5.5 M tillsammans med norskt team

Team Baghdad, med Johan Barne ombord, blev inte bara världsmästare. De gjorde det med en perfekt resultatrad, sju spikar och ett race tillgodo. Man behövde alltså inte ens segla sista racet. Det är ett historiskt resultat och gav därmed Barne ytterligare en ädel medalj att lägga i prisskåpet.

30 båtar deltog i mästerskapet som seglades utanför Nynäshamn och anordnades av Nynäshamns Segel Sällskap. I övrigt blev det två båtar från Bahamas och Nassau Yacht Club på pallen, dock en bit efter Team Baghdad som vann på 7 poäng, där tvåan och trean slutade på 25 respektive 28 poäng. En glad Johan Barne kommenterade VM:et, "Det har varit ett härligt VM med mycket vind varje dag. Kanske är det en orsak till att vi var vinnare i kostym inför sista dagens avslutande segling. 7 spikar i lika många race, nåt som aldrig hänt i klassens mer än 50-åriga historia".

"Vi är väldigt nöjda med vår prestation under veckan", säger skeppare Kristian Nergaard. Vi har inte varit i ledningen vid första märket i något race förutom i ett, men en mix av bra fart, goda manövrar och taktik har gjort att vi varje gång kunnat arbeta oss upp i ledning".

Fullständiga resultat hittar du här och på världsmästarnas blogg finns mer bilder och blogginlägg från VM:et.

Top