Jimmy Spithill lämnar USA för Italy SailGP Team

Det rörs om i SailGP-grytan just nu; Australien behöver hitta ersättare till Slingsby, Auckland ställs in och Spithill lämnar USA för att vara med och bygga ett nytt lag i Italien. Spännande med nytt - eller hur?!

Jimmy Spithill har meddelat att han lämnar United States SailGP Team, samt att laget står inför ett ägarbyte.

Det är till den amerikanska nyhetsbyrån apnews.com som Jimmy berättar att han nu lämnar SailGP USA, laget som han har varit med att bygga upp och leda. Han bekräftar samtidigt att en ny ägargrupp är på väg in med egen rorsman och VD, men avslöjar inge fler detaljer än så. Detta innebär att Jimmy, som har styrt det amerikanska laget sedan säsong två, nu lämnar med omedelbar verkan. Han kommer alltså inte att vara med på tävlingen i Dubai den 9-10 december.

I ett uttalande till SailGP säger Jimmy att han är otroligt stolt över vad laget har åstadkommit på och utanför vattnet:

- När jag tog över efter första säsongen låg laget sist i tabellen och hade inga sponsorer. Direkt tog jag laget till final, lade till flera sponsorer, och som lag fick vi uppleva flera vinster – inklusive den i Spanien nu senast.

Jimmy Spithill. Foto: SailGP

Jimmy tillkännager också att vi efter OS och America's Cup kommer se honom "leda" ett italienskt SailGP-lag med en mycket begåvad italiensk rorsman. Något förslag på vem detta kan vara?

- Jag har tävlat i och för Italien fllera gånger i min karriär. Fansen är de mest passionerade och lojala jag någonsin upplevt, kommenterar Jimmy och fortsätter:

- Det råder ingen tvekan om att intresse för laget är stort. Jag ser fram emot att släppa mer detaljer i början av nästa år, avslutar Jimmy.

Mer information om försäljningen av United States SailGP Team kommer att tillkännages i sinom tid.

Top